Skip to main content

Završni dan Međunarodnog simpozija o cyber kriminalu: Uvidi i rješenja

Petak je označio vrhunac Međunarodnog simpozija o borbi protiv cyber kriminala, s fokusom na suočavanje s izazovima i predlaganje rješenja u kontinuiranoj borbi protiv cyber prijetnji. Rasprave su se usredotočile na konkretne primjere cyber napada koji su se desili u Bosni i Hercegovini (BiH), Turskoj, Crnoj Gori, Srbiji i Hrvatskoj, te predstavile njihove utjecaje na različite institucije i strategije koje su korištene za ublažavanje i odgovor na ove incidente.

Učesnici su dijelili direktna iskustva o cyber napadima koji su ciljali njihove organizacije i institucije. Ta iskustva pružila su vrijedne uvide u nove taktike koje koriste cyber kriminalci i istakna kritičnu važnost učinkovitih mjera cyber sigurnosti. Učesnici su razmijenili praktična iskustva i naučene lekcije, naglašavajući potrebu za zajedničkim naporima i proaktivnim pristupima u cyber sigurnosti.

Naglasak simpozija na stvarnim studijama slučaja i praktičnim rješenjima potakao je dinamičnu i informativnu razmjenu među pravosudnim profesionalcima. Učesnici su stekli korisno znanje i alate za jačanje svoje cyber sigurnosne postavke i poboljšanje otpornosti njihovih organizacija na cyber prijetnje.

Kako se dan bližio kraju, simpozij je završio svečanom dodjelom certifikata za predanost i doprinose svih učesnika. Ovaj gest istakao je kolektivnu predanost u borbi protiv cyber kriminala i promicanju svijesti i pripremljenosti za cyber sigurnost na globalnom nivou.

Treći i posljednji dan Međunarodnog simpozija o borbi protiv cyber kriminala bio je izuzetan uspjeh gdje su učesnici stekli vrijedne uvide, strategije i jaču mrežu kako bi nastavili borbu protiv cyber prijetnji u svojim regijama i šire.

Internacionalni univerzitet u Sarajevu - Najbolji privatni univerzitet u Bosni i Hercegovini

Featured Posts

Kontakt