Skip to main content

Moot Court takmičenja

Pravni fakultet
Pravni fakultet

Moot Court takmičenje

Moot Court (simulirane parnice) takmičenje je jedan od načina koje Pravni fakultet koristi kako bi studenti vježbali primjenu zakona u praksi. Moot Court je počeo 6. jula 2018. godine Odlukom br. IUS-FLW-15-1627/18 Vijeća Pravnog fakulteta, a takmičenje je osmišljeno kako bi studenati na dodiplomskom i postdiplomskom studiju prava razvili vještine u usmenom izražavanju i stekli neophodno praktično iskustvo koje će im trebati kada uđu u poslovni svijet, bilo u oblasti parničenja ili nekoj drugo oblasti. Pravni fakultet ovim takmičenjem želi institucionalizovati, sistematizovati i redovno učestvovati na lokalnim, regionalnim i međunarodnim Moot Court takmičenjima.

Povodom dodjele nagrada za Nuremberg Moot Court 2020, Pravni fakultet želi čestitati svim pobjednicima i učesnicima ovog takmičenja.

Pravni fakultet je ponosan na IUS team koji je učestvovao na Nuremberg Moot Court 2020. Čestitamo našim studentima: Medisi Fočić, Emiru Ahmethodžiću, Irfanu Osmanoviću, Adiju Osmanoviću i njihovom profesoru, doc. dr. Goranu Simiću. 

Pravni fakultet je prvi put učestvovao na prestižnom međunarodnom takmičenju za studente u oblasti međunarodne trgovačke arbitraže - Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot. IUS tim su činili Irfan Osmanović, Emir Ahmethodžić, Medisa Fočić i Mariama Aidoo, kao i profesori: van. prof. dr. Emir Sudžuka i dr. sci. Fahira Brodlija. 

Vijesti o takmičenjima možete pročitati na Facebook stranici Pravnog fakulteta.

12 Oktobar 2022

MediateGuru’s 2nd International Arbitration Moot 2022

TBD      International University of Sarajevo
MediateGuru’s 2nd International Arbitration Moot 2022, in co
Pravni fakultet
Pravni fakultet

Vijesti

Internacionalni univerzitet u Sarajevu - Najbolji privatni univerzitet u Bosni i Hercegovini

Featured Posts

Kontakt