Skip to main content

O Nama

Pravni fakultet

O nama

IUS konstantno radi kako bi vam pomogao da ostvarite svoj obrazovni cilj. Nakon rata, naša zemlja treba pravnike će se vrijedno, odgovorno i pažljivo nositi sa izazovima tranzicijske pravde i odgovornošću koja je potrebna da se obeshrabre zločini. Stoga niste samo vi ti koji će imati koristi od studija pravo, nego i društvo u najširem smislu riječi.

Pravni fakultet Internacionalnog univerziteta u Sarajevu je osnovan 2015. godine sa ciljem pružanja najkvalitetnijeg pravnog obrazovanja studentima od dodiplomskog pa sve do doktorskog studija a u skladu sa principima Bolonjskog procesa koji se provode na ovom univerzitetu. Naša vizija je da budemo jedan od vodećih pravnih fakulteta u Bosni i Hercegovini i Balkanu.

Ljepota pravnog obrazovanja na IUS-u je da mi nismo samo nastavnici studentima, mi smo njihovi i mentori. Naš cilj je pripremiti studente za budućnost pružanjem neophodnih stručnih vještina koje su im potrebne da bi se bavili pravom koje ih zanima ili izgradnjom temelja za uspjeh u naprednim studijama za diplomante koji odaberu ovaj put.

Postoje još dvije prednosti studiranja prava na IUS-u a to su Ilidža i Sarajevo bez nekog posebnog redoslijeda jer im se putevi presijecaju.

Okružena mirnim planinama, Ilidža se ponosi svojim lijepim geografskim karakteristikama. Nalazi se odmah pored Međunarodnog aerodroma Sarajevo i Vrela Bosne, a udaljena je manje od 40 minuta od centra grada. Ovo nas dovodi do Sarajeva kao sljedećeg razloga zbog kojeg trebate studirati pravo ovdje na IUS-u umjesto negdje drugo.

Sa populacijom od gotovo 300.000 stanovnika, Sarajevo je glavni i najveći grad Bosne i Hercegovine. Sarajevo je politički, društveni i kulturni centar zemlje, istaknuti centar kulture na Balkanu sa utjecajem širom regije kada su u pitanju zabava, mediji, moda i umjetnost. Zbog svoje bogate historije religija i multikulturalnosti, Sarajevo se ponekad naziva i „evropskim Jersualemom“. Sarajevo je najbrže rastući grad u Bosni i Hercegovini djelimično i zbog opsežne rekonstrukcije koja se provodi nakon rata.

Slobodno nas kontaktirajte ako su vam potrebne dodatne informacije prilikom donošenja jedne ovako važne odluke koja se tiče vašeg obrazovanja.

Internacionalni univerzitet u Sarajevu

Pravni fakultet

Ljepota pravnog obrazovanja na IUS-u je da mi nismo samo nastavnici studentima, mi smo njihovi i mentori. Naš cilj je pripremiti studente za budućnost pružanjem neophodnih stručnih vještina koje su im potrebne da bi se bavili pravom koje ih zanima ili izgradnjom temelja za uspjeh u naprednim studijama za diplomante koji odaberu ovaj put.

Pravni fakultet

Naše prednosti

Pravni studij na engleskom jeziku

Poznavanje engleske pravne terminologije

Stručnost iz pravne teorije i prakse

Podjednak naglasak na teorijskim i praktičnim aspektima pravnog obrazovanja

Komparativni i kritički pristup

Ispitivanje najsavremenijih zakonskih rješenja u građanskom i običajnom pravu

Nezavisno istraživanje

Stručnost u identificiranju i analizi pravnih izvora s naglaskom na pravna istraživanja u elektronskom obliku

Priznati na državnom i internacionalnom nivou

Diploma priznata na državnom i internacionalnom nivou (uključujući Vijeće za visoko obrazovanje (YÖK) u Turskoj)

 

Utemeljen fakultet

Ugledan kademski kadar i na državnom i internacionalnom nivou

 

Akademsko i profesionalno savjetovanje

Diplomanti Pravnog fakulteta nikada nisu prepušteni sami sebi!

 

Internacionalno višejezično okružanje

Upoznavanje sa različitim kulturama i jezicima

Komunikacija “jedan na jedan”

Politika otvorenih vrata

Interaktivno obrazovanje

Sokratova metoda podučavanja

Programi razmjene

Programi mobilnosti studenata: Iskustvo koje mijenja život

Iskustvo učešća na takmičenju u simuliranom suđenju

Primjenjivanje prava prije diplomiranja: nacionalna, regionalna i međunarodna takmičenja u simuliranom suđenju

Studentski klubovi

Pokažite svoj talent i kreativnost: Različite aktivnosti za studente

Aktivan kampus

Akademske konferencije, kulturno-umjetnička događanja, koncerti, festivali, priredbe, sportovi, aktivnosti na otvorenom, uživanje u prekrasnoj prirodi Sarajeva i BiH

Lokacija

Centar visokog obrazovanja u Sarajevu: srce Evrope i mjesto susreta kultura

Internacionalni univerzitet u Sarajevu

Pravni fakultet

Naša vizija je da budemo jedan od vodećih pravnih fakulteta na Balkanu. Trenutno nudimo samo prvi i drugi ciklus studija (odnosno dodiplomski i postdiplomski studij). Pravni fakultet je otvorio svoja vrata u jesen 2015. godine kada se upisala prva grupa studenata. 

Pravni fakultet

Vijesti

Internacionalni univerzitet u Sarajevu - Najbolji privatni univerzitet u Bosni i Hercegovini

Featured Posts

Kontakt