Skip to main content

IUS FLW Vis Moot tim učestvovao na obuci usmenog zagovaranja u Podgorici

Vis Moot tim Pravnog fakulteta IUS-a je učestvovao na obuci usmenog zagovaranja koja se održala u Podgorici od 12. do 17. februara 2024. godine.

Tokom prvog dana obuke, naš tim je učestvovao u opsežnom nizu sesija usmjerenih na usavršavanje vještina za nadolazeće Vis Moot takmičenje. Pod vodstvom stručnih predavača, teme su obuhvatile prelaz od pismenog do usmenog zagovaranja, savladavanje kodeksa sudijske etike te usavršavanje strategija argumentacije za proceduralna i suštinska pitanja. Učesnici su stekli neprocjenjive uvide i praktične tehnike u pravnoj argumentaciji.

Drugog dana, naš se tim dublje pozabavio unapređivanjem svojih argumenata, s naglaskom na proceduralnim aspektima pod vodstvom gđe Fahire Brodlije i gđe Milane Ranković. Održane su vježbe za prvi i drugi krug, što je omogućilo timovima da primijene novostečene vještine i dobiju povratne informacije od predavača i arbitara. Sljedeći dan je bio posvećen unapređivanju argumenata o suštinskim pitanjima pod vodstvom prof. Andre Janssena s Radboud univerziteta u Nijmegenu, Nizozemska. Održane su vježbe za treći i četvrti krug, gdje su timovi imali priliku da usavrše argumente i dobiju povratne informacije od predavača i kolega.

Posljednji dan događaja, učesnicima su se obratili Shamiram Lazar iz Programa razvoja komercijalnog prava Ministarstva privrede SAD-a, ambasadorica Judy Rising Reinke iz Američke ambasade u Crnoj Gori i prof. dr. Aneta Spaié, dekan Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore. Nakon toga, predstavljeni su timovi za takmičenje Vis Moot 2024. Tokom dana su razne sesije istraživale teme poput pregovaranja o ugovorima i implementacije u doba tehnologije. Svaka sesija uključivala je istaknute govornike i aktivne rasprave koje su moderirali stručnjaci iz pravne zajednice.

Našem timu želimo sve najbolje te puno uspjeha u svim budućim poduhvatima vezanim za Vis Moot takmičenje.

 

Photo courtesy: bopephotography

Internacionalni univerzitet u Sarajevu - Najbolji privatni univerzitet u Bosni i Hercegovini

Featured Posts

Kontakt