Skip to main content

IUS FLW u posjeti Ministarstvu vanjskih poslova BiH

U srijedu, 20. decembra 2023., Pravni fakultet (FLW) Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS) je svojim studentima organizovao značajnu posjetu Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine. U pratnji dekanese FLW-a, van. prof. dr. Ena Kazić-Çakar, i višeg asistenta dr. sc. Mirze Ljubovića, studente je dočekao ministar vanjskih poslova, gospodin Elmedin Konaković.

Ministar Konaković srdačno se obratio studentima i pozvao ih da se uključe i postavljaju pitanja. Sekretar Ministarstva, gospodin Edin Dilberović, održao je predavanje koje pojašnjava ključnu ulogu Ministarstva u procesu integracije Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju. Posjeta je završila prezentacijom gospođe Lejle Hadžić, šefice Odjela za međunarodna pravna pitanja, pružajući uvid u postupke zaključivanja međunarodnih sporazuma.

Delegacija FLW-a se zahvalila na srdačnom dočeku i informativnom programu, gdje je stekla značajno direktno znanje o funkcijama Ministarstva i njegovoj ulozi u međunarodnim odnosima zemlje. Ovaj događaj predstavlja značajan korak prema dubljem razumijevanju diplomatskih poslova među budućim pravnicima Bosne i Hercegovine.

 

Foto: Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine

Internacionalni univerzitet u Sarajevu - Najbolji privatni univerzitet u Bosni i Hercegovini

Featured Posts

Kontakt