Skip to main content

ELIT "Literature and Cinema Flair" obilježio uspješnu saradnju studenata različitih studijskih programa

U utorak, 26. decembra 2023. godine, studijski program Engleski jezik i književnost (ELIT) organizovao je događaj "Literature and Cinema Flair", vrhunac predmeta "Literature on Film" (LITE308). Ovaj predmet, koji je vodila doc. dr. Nadira Puškar-Mustafić, podučio je studente studijskih programa ELIT, Vizualne umjetnosti i dizajn vizualnih komunikacija (VACD) te Pravnog fakulteta (FLW) vještinama pisanja scenarija i recenzija filmova te izradu stripova.

Iako je sam događaj usmjeren na nastupe uživo i prikazivanje kratkih filmova, obilježene su i različite vještine koje su studenti razvili tokom predavanja. Sara Mezit sa VACD programa je oduševila publiku svojim muzičkim izvedbama, a Esma Hasani sa ELIT programa je predstavila filmove, čime je obogatila doživljaj njihovih projekcija.

Nagrade, odabrane od strane komisije koju su činili docentica Nejira Mulahmetović (VACD), Fatima Ejubović (ELIT) i doc. dr. Nadira Puškar Mustafić (ELIT), odale su priznanje izvanrednim radovima studenata u adaptacijama književnih djela za film i glumačkim izvedbama. Nagrade su dobili film "Dora", koji je adaptacija romana “Emma” Jane Austen, izdvojen kao najbolji film, dok su nagrade za glumu otišle Muzafferu Özdemiru (Najbolji glumac za film "Dora"), Tajri Bjedić (Najbolja glumica za film "The House of Unity"), Ahmedu Pejkoviću (Najbolji sporedni glumac za film "Ensnared in the Clownish Desires") i Ajli Avdić (Najbolja sporedna glumica za film "The House of Unity").

Događaj je završio dodjelom prvih Flair nagrada (IUS Oskar) i poklona. Ovaj događaj je naglasio kreativno putovanje i interdisciplinarnu saradnju studenata, te prikazao bogat talenat i timski rad unutar IUS zajednice.

Internacionalni univerzitet u Sarajevu - Najbolji privatni univerzitet u Bosni i Hercegovini

Featured Posts

Kontakt